slogan
Enterprise Greece Home Page
Σύστημα Μητρώου Εγγυήσεων Καταναλωτή
Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών
Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας
Πλατφόρμα Δικτύωσης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ
Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Πελοπόννησος Expo

Δημοσιεύθηκε στις 28/09/2017 13:47
Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση Πελοπόννησος Expo χθες Τετάρτη 28/09/2017
 
Με την παρουσία και το χαιρετισμό του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της  2ης έκθεσης Πελοπόννησος Expo 2017, χθες Τετάρτη 28/09/2017, στο κτήριο Φραγκίστα στη Δαλαμανάρα Αργολίδας.
 
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Για μια ακόμη φορά τα επτά Επιμελητήρια της Πελοποννήσου συνδιοργανώνουν μια έκθεση που φιλοξενεί  περίπου 300 εκθέτες απ’ όλο το φάσμα της Πελοποννήσου  αποδεικνύοντας το δυναμισμό της περιοχής στον παραγωγικό, μεταποιητικό, εμπορικό τομέα και στον τομέα των υπηρεσιών και αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 30.000 επισκέπτες.
 
Στις ομιλίες τους οι επτά Πρόεδροι  των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου τόνισαν την ανάγκη της συνέχισης της κοινής προσπάθειας από τις νέες διοικήσεις που θα προκύψουν από τις Επιμελητηριακές Εκλογές του Δεκεμβρίου.
 
Το Επιμελητήριο Λακωνίας εκπροσώπησε στα εγκαίνια η Πρόεδρος κα Βασιλική Δερτιλή, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Αθανασιάδης. 
Στον σύντομο χαιρετισμό της στα εγκαίνια της έκθεσης η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας είπε τα εξής:
 
«Η Λακωνία χαιρετίζει για δεύτερη χρονιά την Πελοπόννησος Expo. Μια κοινή προσπάθεια συνεχίζεται και φέτος πιο δυναμικά με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Αποδεικνύουμε πως με τη συνεργασία και τη σύμπνοια καταφέρνουμε πολλά. 
Ευχόμαστε οι νέες διοικήσεις που θα προκύψουν από τις επιμελητηριακές εκλογές του Δεκεμβρίου να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι στο χτίσιμο αυτής της προσπάθειας και να ανεβάσουν την έκθεση υψηλότερα δίνοντας και το δικό τους στίγμα με νέες ενωτικές δράσεις, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις τις Πελοποννήσου και προωθώντας τα άριστα προϊόντα και τις υπηρεσίες των μελών μας. 
Ευχόμαστε το όραμά μας για μια ενωμένη, δυνατή Πελοπόννησο να γίνει πραγματικότητα με τη δημιουργία ενός φορέα που θα σηκώσει ψηλά το brand name Peloponnisos. 
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε μόνο όλοι μαζί μπορούμε  να κρατηθούμε και να προχωρήσουμε με θετικά βήματα.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζουν στην προσπάθειά μας για την επιτυχία της έκθεσης, έτσι ώστε οι  εκθέτες μας να οδηγηθούν σε νέους δρόμους εξωστρέφειας και να την αισθανθούν για μια ακόμη φορά ως το σπίτι του επιχειρηματία, ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες του επιχειρείν αλλά και των καταναλωτών-επισκεπτών της.»
 
Το Επιμελητήριο Λακωνίας συμμετέχει στην έκθεση με τις εξής επιχειρήσεις-μέλη του:
 
ΚΤΗΡΙΟ 2 ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 67
1. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΑΜΥΚΛΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ''ΛΑΚΩΝΙΑ'' (χυμοί)
2. ΚΑΣΕΛ ΑΕ (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο)
3. ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ / ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΑΝΗΣ (ζυμαρικά)
4. ΤΣΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ (παραδοσιακά αλλαντικά, παστό, σύγκλινο, λουκάνικα)
5. ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ/LITHOS – ORGANON (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, αρωματικά φυτά)
6. ΣΩΤΗΡΑΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ/ SOTIRALE – BIO (βιολογικό ελαιόλαδο, υδρόμελο, μελιτόκρασο, κεραλοιφές, βαλσαμέλαιο, μελιτόξιδο, μέλι)
7. ΑΡΤΟΚΟΣΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ (παξιμάδια, παραδοσιακά κουλούρια, αρτοποιήματα, ψωμί)
 
ΤΕΝΤΑ 
Νο 9
8. ΦΥΤΩΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ (φυτώρια εσπεριδοειδών, ελιάς, φρουτόδεντρα)
 Νο 21
9. ΑΦΟΙ Ι. ΣΚΑΓΚΟΥ ΟΕ (λιπαντικά αυτοκινήτου RS)
 
ΚΤΗΡΙΟ 1 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 34
10. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (λέβητες πυρινόξυλου-ξύλου, ηλιακά)
 
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 30/9 και στις 12:00 το Επιμελητήριο Λακωνίας διοργανώνει εκδήλωση γαστρονομίας: Η κα Μαίρη Παναγάκου, μαγείρισσα, συγγραφέας μαγειρικής και ερευνήτρια λαϊκής παράδοσης θα ετοιμάσει πιάτα της λακωνικής γαστρονομίας με προϊόντα της λακωνικής γης